Be Well

Yeme-içme: Beam Bakes

Berfe Tümen imzası taşıyan Beam Bakes sayesinde en sevdiğimiz tatlar artık daha sağlıklı.
Reading time 2 minutes

Son zamanlarda kurumsal hayattan uzaklaşarak “sağlıklı beslenme” dünyasında dikkat çekici girişimlere imza atanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Berfe Tümen de bu isimlerden biri. Perakende mağazacılık, reklam ve pazarlama sektöründen çalıştıktan sonra hobisi olan pastacılık tutkusunu geliştirmek adına New York’a giden genç girişimci orada glutensiz ve vegan mutfağı daha yakından tanıma fırsatına sahip oluyor. Türkiye’ye döndüğünde ise bir otelin pastane mutfağına danışmanlık verirken bir yandan da kendisi için glutensiz ekmekler yapmayı deniyor. Gluten intoleransı olan Tümen kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’de lezzetli glütensiz ekmek bulmakta çok zorlandığını belirtiyor. Hem hazırladığı ekmekler, hem de çocukları için geliştirdiği sağlıklı tatlılar büyük beğeni toplayınca Beam Bakes markasını yaratmaya karar veriyor.

/

Özel sipariş üzerine hazırladığı glutensiz ve rafine şeker içermeyen tuzlu ve tatlı seçenekleriyle başlayan Beam Bakes’in macerası Eylül ayından beri Baltalimanı’nda bir cafe/atölye olarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ise Tümen’in glüten ve rafine şeker içermeyen tatları denemek için bir bahçe içerisinde konumlanan mekanını ziyaret ettik. Sabah kahvaltısında tatlı ve ekşi sevenlerdenseniz “Morning Bowl” tam size göre demektir. Öğlen yemeklerini hafif geçirmek isteyenlerdenseniz eğer “Somon Tartine” ve “Siyah Pirinçli Brokoli Bowl”’u öneririz. Tatlılardan ise her ne kadar “Pancake’in yeri bizde ayrı olsada “Unsuz Tahinli Brownie” ile kapanış yapmak tercihimizdir. Beam Bakes’e gelipte “Unsuz Tahinli Brownie” yemeden dönmek olmaz bizden söylemesi…

1574755605057801  mg 90331574755605080080  mg 9045
1574755605117409  mg 90601574755605742743  mg 9066
1574755605713358  mg 90671574755605713619  mg 9013

Fotoğraflar: Abdullah Yazıc

Tags

benzer içerikler

Tavsiye edilen içerikler